DERNEK FALİYETLERİ
    05.03.2016
    Bozok Üniversitesini Ziyaret
    Mayıs ayında Bozok Üniversitesi rektörlüğüne atanan hemşerimiz Prof.Dr. Salih KARACABEY'i makamında ziyaret ettik.

Çayıralan'da yapımı tamamlanan Bekir Gülşah ERYILMAZ Meslek Yüksek Okulu Yaptırma ve yaşatma Derneği Başkanı,aynı zamanda Kayserideki Çayıralan ve Köyleri Derneği başkanı olan Necati AKTAŞ, Beraberinde Denek yönetim kurulu üyesi Niyazi Açıkel ile birlikte Rektör Prof.Dr. Salih KARACABEY'e makamında hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.Ziyarette İlçemiz belediye başkanı Yasin ŞAHİNER ile RTÜK Baş müfettişi Önder AÇIKEL'de bulundu. Yeni rektörün Çayıranlı biri olması,eğitiminin bir kısmını ilçemizde geçirmesi sebebiyle,yapımı biten Meslek Yüksek Okuluna katkıları konuşuldu.

MYO'nun eğitime açılması için bir rapor hazırlanarak YÖK'e gönderilmesinin gerektiğini ifade eden rektör Karacabey,bunun devamınında YÖK'te takip edilmesinin şart olduğunu belirtti.Ayrıca Aşağı Tekke köyünde bulunan YİBO okulununda MYO'na alt yapı kazandıracak bir liseye çevrilmesinin şart olduğunu ifade eden Rektör KARACABEY,MYO'nun eğitime başlaması aşamasında iki bölümün açılmasının gerektiğini belirtti.Bölümlerden birinin Çayıralanda eğitimine devam eden Anadolu Teknik Lisesinin bölümlerine uygun olanı, diğerininde Çayıralan yöresine ait bir hayvancılık bölümü (arıcılığın iyi olacağı düşünülmekte)açılmasının yararlı olacağını belirtti.