11.08.2016
    Çayıralan Adalet Sarayı İnşaatına Başlanıyor

07 Haziran 2016 tarihinde ihalesi yapılan Çayıralan Adliye Sarayı binası yapımı için Adalet Bakanlığı  İdari İşler Daire Başkanlığı personelleri tarafından müteahhit firma yetkililerine hafta içinde yer teslimi yapıldı.

Çayıralan Belediyesine ait terminal binasının olduğu bölümde yapılacak olan Adliye Binası için belediye yıkım işlemlerine başladı.

İhaleyi alan firma yetkilisi ve bakanlık yetkilileri ile binanın yapılacağı parsel üzerinde bir araya gelen Çayıralan Belediye Başkanı Yasin Şahiner; “Mülkiyeti Çayıralan Belediyesine ait olan ilçemiz terminal sahasının bulunduğu alanı 2014 yılında Adalet Bakanlığına “Adalet Sarayı” yapılmak üzere devretmiştik. Geçtiğimiz iki yıl içerisinde Zemin etütleri, Ödenek tahsisi ve ihalesi yapılmıştı. Şimdi ise Belediye olarak olarak kullandığımız alanları ve terminal boşaltıldı. Adalet Bakanlığı İdari Mali İşler Daire Başkanlığından personeller Çayıralan'da ilgili ihaleyi alan firmaya yer teslimi yaptılar. Bundan böyle ilgili firma bu hafta içerisinde çalışmalarına başlayacak olup işin süresi 550 günde tamamlayacaktır. İlçemize Adalet Sarayı yapımı için emeği geçen sayın Adalet Bakanımız Bekir Bozdağ beyefendiye ve hükümetimize bizi unutmadıkları için ve katkılarından dolayı teşekkür ederim” dedi.