27.09.2016
    Danışık Tepe Mevkiinde Çıkan Orman Yangınında 12 Hektar Alan Zarar Gördü

07 Eylül 2016 Çarşamba günü öğle saatlerinde bilinmeyen nedenle çıkan orman yangını güçlükle söndürüldü.

Çayıralan Orman İşletme Şefliği sorumluluk bölgesi ile Sızır Orman İşletme Şefliği sınırları arasında Tanışık Tepe Mevkiinde çıkan orman yangını tüm müdahalelere rağmen güçlükle söndürüldü.  Çayıralan Orman İşletme Şefliği, Sızır İşletme Şefliği, Akdağmadeni Orman İşletme Müdürlüğü'ne ait itfaiye araçları yeterli olmayınca, Çayıralan Belediyesi, Konuklar Belediyesi, Çandır Belediyesi, Uzunlu Belediyesi itfaiye araçlarında takviyesi yangını söndürmeye yetmedi.  İtfaiye araçları ile hem yangına müdahale edilirken, hem de soğutma çalışmaları aralıksız devam etti.

Çayıralan Orman İşletme Şefliği Tanışık Tepe Mevkiinde yer alan Orman Gözetleme Kulesindeki görevlinin öğle saatlerinde yangını bildirmesi sonucu hemen olay yerine sevk edilen araçlarla yangın söndürme çalışmaları tüm hızıyla aralıksız devam etti.  Arazinin engebeli durumu itfaiye araçlarının yaklaşmasında sorun çıkınca iş makineleri ile yeni yollar açılarak itfaiyelere yol verildi. Bölgedeki su sıkıntısı ile birlikte itfaiyeler için Çayıralan'a bağlı Cennet Deresi bölgesinden belediyelere ait itfaiyeler sürekli su taşırken, Orman İşletme Müdürlüklerine ait itfaiyeler de söndürme ve soğutma çalışmalarına aralıksız devam ettiler.

Olay yerine yangın söndürme helikopteri de çağrılırken, helikopterin sabah saatlerinde geleceği bilgisini ulaşıldı. Ancak yangının gece 24:00 sularında kontrol altına alınmasıyla birlikte helikopterin gelmesi iptal edildi. Yanan bölgede çam ağaçları sıklıkla yer alırken,  akşam saatlerine yakın 10 hektarlık alanda yangının  zarar verdiği öğrenildi.  Orman İşletme işçileriyle birlikte yangın yerine yakın; Güzelyayla Köyü, Avşaralan Köyü ve Söbeçimen Köyü sakinleri de yangın söndürme çalışmalarına yardım etti. Rüzgarın ters estiği durumlarda dumandan etkilenen işçiler için Çayıralan Belediyesi ayran temin ederek işçi ve vatandaşlara dağıttı. Olay yerinde Jandarma ve Sağlık ekipleri de yer alırken,   yangında 12 hektarlık alan zarar gördü. Tüm itfaiye ekiplerinin soğutma çalışması sayesinde yangının diğer bölgelere ulaşılması engellendi. Ve sabaha karşı itfaiye ekiplerince yangın başarı ile söndürüldü.

Kaynak:ÇayaıralanHABER