27.09.2016
    Okulların ve Camilerin Temizliği Çayıralan Belediyesinden

Çayıralan Belediyesi  Okul Ve Camileri Temizliyor

Kurban Bayramı öncesi  ve hemen akabinde okulların açılacak olması sebebiyle  Çayıralan Belediyesi cami ve okulların temizliğini üstlendi.

İlçe Merkezinde ve köylerde yer alan Camiler ile yine ilçe merkezinde yer alan okulların temizliğini üstlenen Çayıralan Belediyesi İş- Kur marifeti ile bünyesinde çalıştırdığı işçilerle temizlik hizmetini üstlendi. Tüm temizlik ihtiyaçlarının belediye tarafından karşılanması ile okul ve camilere külfet getirmeden temizlik hizmeti tamamlandı. Cami ve okulların genel temizliklerinin yanısıra tüm cam ve kapılar silinerek genel temizliği yapılmış oldu.

Temizlik yapan İş-kur işçisi  bayanların her yeri sanki kendi evleri gibi tertemiz yapıp bıraktıklarını belirten Çayıralan Belediye Meclis Üyesi Bülent Hızır Ekinci, temizlik hizmetine bayramdan sonrada aynı özveri ile devam edeceklerini ve ilçede böyle bir hizmeti belediye olarak  adet haline getirilmeye çalıştıklarını ifade etti.

Camii temizliğini yerinde incelerken, Gazetemize açıklamada bulunan Çayıralan Belediye Başkanı Yasin Şahiner ise daha önce yaptıkları yaşlı ve bakıma muhtaç vatandaşların evlerine yapılan temizliğin ardından Kurban Bayramı yaklaşması nedeniyle bu uygulamayı camilerin temizliği olarak artırdıklarını, 19 Eylül 2016 tarihinde açılacak olan 2016-2017 Eğitim Öğretim yılı nedeniyle yine okulların genel temizliklerini yaptıklarını aktardı. UYGULAMADAN HERKEZ MEMNUN

Yapılan bu uygulamadan gerek okul müdürleri gerekse cami görevlileri memnun kalırken, İmam hatipler; “bizler genel olarak camilerimizi temizliyoruz. Ancak bir bayan temizliği gibi olmuyor. Belediyemiz bünyesinde çalışan bayanlarımız tıpki kendi evleri gibi camilerimizin bütün camlarını, mermerlerini sildiler. Belediyemizin bu uygulaması için teşekkür ederiz” dediler.